Favoritter overalt i SpeedwayLigaen

FAVORITTER OVERALT

De otte danske hold er toptunede før sæsonstarten i den nye SpeedwayLiga. Se trupperne samt holdledernes bud på årets topplaceringer. Det tyder på et vildt spændende år

2022 bliver den første fulde sæson i SpeedwayLigaen siden 2019. Udover nyt navn har SpeedwayLigaen fået nyt logo, der er kommet en ny og professionel bestyrelse til. Fra sæsonstarten bliver der filmet og streamet til hele verden og fra alle løb – og klippet bl.a. “rundens heat.”

Der bliver arbejdet hårdt på at sælge “live” speedwayoplevelser til de 95% af danskerne, der ikke aner, at SpeedwayLigaen findes, og der forhandles med en gruppe af nye sponsorer med henblik på at styrke klubbernes økonomi og gøre det langt mere attraktivt at køre med i den danske liga.

Men… Det er trods alt ude på banerne, når snoren går op, at mesterskabet skal vindes. MotorBladet har derfor talt med de otte holdledere og spurgt dem, hvilke kørere de satser på (nye kørere er markeret med *), hvem de ser i top 3 og hvem de ser som bundprop og “nedrykker,” selvom der p.t. ikke ser ud til at være et hold klar til oprykning i 2023.
__
Vi starter længst nordpå i Brovst hos Nordjyske Elite Speedway, hvor Munkebos tidligere guld-holdleder, Janus Millard, styrer tropperne:

– Jeg ser en top 3 med Slangerup, Esbjerg og Brovst, fordi vi tre har den største bredde i trupperne. Udover den fantastiske nyhed at Leon Madsen fortsætter i Brovst, har vi fået tilgang af bl.a. den mangeårige GP-stjerne Matej Zagar.

Brovsts trup:
Leon Madsen (A)

Matej Zagar (A)*

Thomas Jørgensen (B)

Ulrich Østergaard (B)*

Mathias Thörnblom (B)*

Damian Dróżdż (B)

Hubert Łęgowik (B)*

Jan Kvech (B)*

Sam Jensen (C)*

Joel Andersson (C)*

Matic Ivacic (C)

Paco Castagna (C)

Tobias V. Thomsen (D)

 

Afgang:

Timo Lahti

Grezgorz Zengota

Jonas B. Andersen

Claus Vissing

Erik Riss

Daniel Kaczmarek

Norbert Kosciuch

Filip Hjelmland

Mikkel B. Andersen

Lasse Pörtner

_

I Grindsted ser Morten Peterson sådan her på tingene:

– Vores 2022-hold kombinerer erfaring med unge talenter. Der er både gengangere og udskiftninger på grund af ændrede kategoriseringer og kørere, der har valgt andre hold eller andre ligaer.

– Det bliver en spændende sæson med otte hold, hvor alle kan slå alle på en god dag. De fire hold i finalen bliver dem, der er kommet gennem grundserien med færrest skader på nøglekørerne og dem, der har marginalerne med sig. Mit bud på finalen er Holsted, Vojens, Esbjerg og Grindsted – og jeg tror på Grindsted i top 3, uddyber Morten Peterson og afslutter:

– Det er svært at sige, hvem der slutter sidst i ligaen, men hvis jeg skal nævne ét hold, så bliver det nok Fjelsted, da deres trup p.t. ser meget smal ud. Jeg ved selv, hvor svært det er at finde erstatningskørere især med de polske regler. Men det skulle undre mig meget, hvis Morten Svendsen i Fjelsted ikke viser mig, at jeg tager helt fejl )).

Grindsteds trup:
Kenneth Bjerre (A)

Nicolaj Busk Jacobsen (B)

Patrick Hansen (B)

Krystian Pieszczek (B)

Mateusz Tonder (B)

Kevin Juhl (C)

Lukas Fienhage (C)

Emil Pørtner (D)

Rune Thorst (D)

Grindsteds til- og afgang var ikke meddelt MotorBladet ved deadline.

Næste klub er Region Varde i Outrup, hvor Brian Møller Skydt ser tingene sådan her:

– Min top 3 er Holsted, Esbjerg og  Region Varde. Holsted er mine favoritter, da de har en stabil trup med gode folk på alle pladser – og et meget dygtigt holdlederteam. Esbjerg er flot besat på alle pladser og mon ikke Tai Woffinden er med til at give dem noget, de savner, nemlig vinderkultur? Vi har en stor tro på egne evner. Hvis vi kan udvikle os i det tempo, vi håber, bliver vi svære at slå for alle hold. Vi har kvalitet på alle pladser, fortæller Brian Møller Skydt, der ser Fjelsted som SpeedwayLigaens svageste hold i 2022.

– De andre hold er også megaspændende, så jeg ser SpeedwayLigaen som helt åben i år og der bliver fedt ræs for vores publikummer i 2022. Foråret er endelig kommet nærmere, vi higer efter godt vejr og duften af methanol.

Region Vardes trup:

Pontus Aspgren (A)*

Timo Lahti (A)*

Tim Sørensen (B)

Philip Hellström-Bängs (B)

Antonio Lindbäck (B)*

Nick Morris (B)

Aleksandr Loktaev (B)

Keynan Rew (C)

Tobias Busch(C)*

Michael Thyme (D)

Bastian Borke (D)

Chris Wænnerstrøm (D)*

 

Afgang:

Piotr Pratasiewicz

Tomasz Gapinski

Mathias Thörnblom

Lasse Bjerre

__
Hos de regerende mestre i Holsted ser Lars Munkedal således på 2022-sæsonen:

– Jeg har ikke rigtigt fået set meget af de andre klubbers trupper, så jeg kan ikke rigtig udtale mig. Men de skal stå tidligt op, hvis de vil slå os, da jeg mener, vi er stærkere end i 2021. Så Holsted er helt klart et at favoritholdene til guldet. Og igen må jeg sige, at vi satser dansk og kommer også til at køre rent dansk, hvis vi ikke får nogle skader.

 

Holsteds trup
Nicki Pedersen (A)
Rasmus Jensen (B)
Rene Bach (B)
Mateusz Szczepaniak (B)*
Lasse Bjerre (C)*
Claus Vissing (C)*
Steven Goret (C)*
Marius Nielsen (D)
Jacob Bukhave (D)*

 

Afgang
Sam Jensen
Kenneth Hansen

Mark Beyer.

Hos Vikingerne i Esbjerg, der for nyligt overraskede hele speedwayverdenen ved først at landet årets SON og siden ved at skrive under med Tai Woffinden, har Tom Pårup dette bud:

– Min top 3 er Holsted, Vojens og så os selv i Esbjerg. Holsted har en stærk top 3, som leverer på et højt niveau hver gang. Og det betyder, at kan bare én af de sidste to kørere på holdet slå til, så er de med i toppen. Vojens har to kørere i Anders Thomsen og Nicolai  Klindt, som godt ved, hvad der skal til, og de leverer stabilt. Og så har de nogle unge kørere, som godt kan vokse og gøre, at Vojens kommer i top 3, fortæller Tom Pårup og afslutter:

– Der er så mange spændende hold og jeg syntes, vi alle er tæt på hinanden. Så det bliver de små ting, der afgør det. Men vi har virkelig nogle unge gutter, som bare bygger på hele tiden. Det giver os lidt vildskab og fighterinstinkt, som måske manglede lidt sidste år. Og et år uden skader, vil give os en plads top 3.

Ottende-pladsen har jeg ikke noget bud på, da alle hold er så tætte.

Esbjergs trup:

Niels Kristian Iversen (A)
Tai Woffinden (A)*
Jonas Jeppesen (B)*
Matias Nilsen (B)
Kevin Woelbert (B)
Grzegorz Zengota (B)*
Dawid Rempala (C)*
Jordan Palin (C)*
Emil Breum (D)
Esben Hjerrild (D)

 

Afgang:

Kasper Andersen

Sam Master

Kacper Gomolski

Bjarne Pedersen

Jye Etheridge

Hos Vojens, hvor Ib Pedersen er blevet afløst af Claus Ørts, lyder meldingen:

– Min top 3 har SES (Vojens) som vindere med Slangerup og Holsted på de næste pladser. Men det bliver en tæt liga i år, og alle hold er godt stillet. Jeg tror, at det afgørende for sæsonen bliver stabilitet og en bred og stabil trup. På sidstepladsen spår jeg Brovst eller Outrup.

SES’ trup:
Anders Thomsen (A)

Kai Huckenbeck (A)

Nicolai Klindt (B)
Mads Hansen (B)
Martin Smolinski (B)*
Benjamin Basso (C)*
Jesper Knudsen (D)
Jonas Knudsen (D)
(og mon ikke vi har et ekstra es i ærmet, når sæsonen starter)

Afgang:

Hans Andersen
Norick Bloodrun
_

I Fjelsted er den tidligere guldholdleder, Morten Svendsen, tilbage. Hans kommentar er:
– Jeg kom jo lidt sent ind i det som holdleder, så vi har stadig nogle navne, vi skal på plads. I top 3 ser jeg Slangerup og Holsted, mens den sidste plads er mere åben. Slangerup har et bredt hold og Holsted har en virkelig solid top 3, så de to skal nok være der.

Endelig er der Sjællands eneste ligaklub, Slangerup, hvor Kenni Trasborgs syn på 2022 lyder sådan her:
– Vi regner med, at det bliver en gentagelse af sidste års top 3 med Holsted, Vojens og Slangerup. Men gerne med lidt ændringer i rækkefølgen af de tre )). Det er dog svært at bedømme, da der er en masse kørere, der er rykket op i kategorier i diverse klubber efter flere stoppede kørere er trukket ud.

– Esbjerg, Grindsted, og Varde kan også blande sig i toppen, mens sidstepladsen er svær at gætte på. Nordjysk Elite Speedway måske, afslutter Kenni Trasborg.

Slangerups trup:

Mikkel Michelsen (A)

Michael Jepsen Jensen (A)

Andreas Lyager (B)

Chris Harris (B)*

Jonas Seifert (B)

Kenneth Hansen (C)*

Timi Salonen (C)*

Silas Hoegh (D)

William Drejer (D)

Patrick Skaarup (D)*

Afgang:
Matej Zagar

Rohan Tungate

Dawid Lampart

Daniel Henderson
Emil Pørtner
Jacob Bukhave