HVEM ER DMU?

HVEM ER DMU (DANMARKS MOTOR UNION)?

Danmarks Motor Union (DMU) er specialforbundet under Danmarks Idræts-Forbund som organiserer motorcykelsporten i Danmark. DMU-sporten er opdelt i sportsområder (sportskommissioner): Motocross – Off-Track – Road Racing, Speedway samt det nye sports område Powerboat (Speedbåde og Jetski/vandscooter). For nogle af sportsområdernes vedkommende er de yderligere opdelt i forskellige specialdiscipliner. Off-Track har fx Enduro og Trial samlet, mens SuperMoto, Dragracing og Road Racing hører sammen i én sportskommission.

 

Sportsgrene i vækst

Det faste fundament for alle sportsgrene i DMU er en stor og velfungerende bredde. Indenfor de sidste år har der været en jævn udvikling i antallet af medlemmer organiseret under DMU. Vist er der forskel på de enkelte sportsdiscipliners størrelse – således er Motocross den medlemsmæssigt største af disciplinerne. Men alle disciplinerne har klub- og nationale-turneringer, hvor bredden har mulighed for at afprøve deres færdigheder og mødes med ligestillede. Bærende for al sport bør være sociale rammer, som sikrer en sund og fair indstilling til det sportslige såvel som sociale.

 

International og national organisering

Danmarks Motor Union er nationalt organiseret under Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og internationalt organiseret under FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) FIM Europe (Union européenne de motocyclisme) og UIM (Union Internationale Motonautique). Det giver mulighed for at danske elitekørere under DMU kan deltage i internationale turneringer og ligeledes, at klubber organiseret under DMU får mulighed for at arrangere internationale elitearrangementer (f.eks. EM- eller Grand Prix-stævner). De bedste danske elitekørere har qua DMU mulighed for landstræner- og Team Danmark støtte – til forsat udvikling af deres internationale potentiale

 

Kort om Speedway

Speedway er den mest kendte af DMU’s sportsdiscipliner i Danmark. Speedway blev i gamle dage kaldt Dirt Track. I Speedway køres der på en rundbane og maskinerne er kendetegnet ved at være: én cylindrede, 4 ventilede, luftkølede og som brændstof anvendes der methanol (træsprit). Et yderligere særkende er, at maskinerne ikke er forsynet med hverken gear eller bremser.

Speedway, som det ses på fjernsynet, er for de store drenge (og piger), og motoren er en 500cc-maskine. Men for de yngre køres der også Speedway på 50cc og 80cc maskiner.

I DMU’s mange Speedwayklubber er der micro- og ynglinge-afdelinger, hvor drenge og piger helt ned til 3-4 år har mulighed for at deltage i ugentlig træning og udvikle deres tekniske færdighed.

De største profiler i gennem tiderne i dansk Speedway, og som de fleste også kender, er Ole Olsen, Erik Gundersen, Hans Nielsen og Nicki Pedersen – alle sammen individuelle verdensmestre.

 

Hvordan starter man til speedway?

Har du lyst til at prøve kræfter med speedwaysporten KLIK HER

Find din nærmeste klub KLIK HER

 

Juridiske information om SpeedwayLigaen

CVR: 37058572

Telefon: 40 50 02 02

Mail: kontakt@speedwayligaen.dk

Adresse: Brøndby Stadion 20, 2605 Brøndby