Mikkel Michelsen om SpeedwayLigaen 2022, GP og SON i Esbjerg

Vi har haft en snak med Slangerup Speedways holdkaptajn Mikkel Michelsen, om hans forventninger til ligaen, succeskriterierne for Slangerup og ham selv i årets GP:

Hvordan ser du jeres muligheder for at få en god sæson her i Slangerup Speedway Klub?

”Vi har ligget til i den gode ende de sidste par år, og sidste år var egentlig også en super god sæson. Vi fik ikke superfinalen som vi lå nogenlunde til på et tidspunkt – det var selvfølgelig lidt ærgerligt. Vi ville gerne have haft den herud. Finalen gik absolut ikke som vi havde håbet på, vi fik medaljer med hjem, hvilket selvfølgelig var fremskridt i forhold til nogle af de andre sæsoner.

Hvis vi kigger på holdet i denne sæson, er det jo nogenlunde det samme som sidste år, så jeg vurderer vores chancer som værende lige så gode som de var sidste sæson. Der skal ikke herske nogen tvivl om at målet er at få superfinalen til Slangerup. Kan vi holde kablet stramt henover sæsonen og holde os til i den gode ende, kan vi, når vi når til de sidste matcher være lidt foran, kan vi forhåbentlig undgå det værste pres – det ville være drømmescenariet.”

Hvem vurderer du er jeres største konkurrenter?

”Jeg synes egentlig det er svært at udpege et hold, men der er ingen tvivl om at Vojens (red. SES) har et stærkt hold, og de har en bred trup. Holsted skal man altid regne med, de er forsvarende mestre, og de viste sidste år, at de har hvad der skal til når det gælder. Der er selvfølgelig også andre hold, men det er dem jeg ser som de to største konkurrenter.”

Hvilket hold glæder du mest til at møde?

”Jeg er måske lidt anderledes på et punkt, for jeg er egentlig ligeglad hvem jeg kører mod. Når jeg kommer til speedway, så kommer jeg for at vinde. Vi har dog altid haft vores lille rivalisering med Holsted, så det er jo altid rart at slå dem. Så det håber jeg da vi kan klare igen i år. Et andet hold der er rigtig fedt at slå er Vojens (red. SES).”

Hvilken bane kan du bedste lide at køre på, udover her i SSK?

”Ja, det er jo min egen baghave herude, det er ingen hemmelighed at jeg har kørt en milliard omgange herude (red. I Slangerup), men ellers er Fjelsted nok den bane i Danmark jeg har den bedste rekord på. Jeg laver som regel altid mange point når jeg kører der. Holsted er også et af mine yndlingssteder at køre, det er altid en super fin bane – super kompetent banepersonale de her der. Der er altid en fin racerbane, plus at Lars Munkedal er holdleder der, så det er jo ekstra rart at komme der og køre fra dem.”

Hvordan ser du dine egne muligheder i GP i år?

”Jeg er egentlig rimelig optimistisk omkring det. Sidste sæson var rigtig god og jeg føler jeg er kommet godt i gang i år – grejet fungerer godt, teamet fungerer godt og jeg føler jeg er mere moden og klart til den opgave som det er at køre GP. For et par år siden da jeg var inde og dække for Smolinski der var skadet i Covid-19 sæsonen, kørte vi to dage i streg, der kom det på et dårligt tidspunkt (red. GP’et). Der havde jeg været inde i en dårlig stime på 2-3 uger. Der bøvlede vi med at få mig til at køre ordentligt, men også grejet til at køre fremad.

Der er ingen tvivl om, at på det niveau skal det hele spille, ellers kommer du til GP’et med noget du ikke tror 100% på. Så er det op ad bakke. Det problem har vi heldigvis ikke mere. Vi har brugt rigtig meget tid med min tuner, Flemming Graversen, for at få styr på de problemer vi har haft. Det bar min sæson sidste år frugt af, som var min bedste nogensinde. Målsætningen for GP’et er simpel – jeg skal slutte i top 6, det giver automatisk adgang sæsonen efter. Med det sagt vil jeg altid vinde, så jeg kommer til at gå efter sejren i hvert eneste heat jeg er på banen.”

Der er SON i Esbjerg i år, hvordan ser du frem til det?

”Det ser jeg meget frem til! Holdet er selvfølgelig ikke udtaget endnu, og vi ved ikke hvordan det bliver, men jeg håber selvfølgelig jeg er en af de kørere der skal køre. Det er på hjemmebane, det er i Esbjerg der har en bane jeg rigtig godt kan lide – måske en af Danmarks fedeste racerbaner når banen er lavet helt perfekt. Jeg føler at Leon (red. Madsen) og jeg gjorde et godt stykke arbejde sidste år, inklusiv Mads Hansen, som var sindssyg god over de to dage.

Jeg bøvlede lidt med det sidste år hvor Leon holdt fanen højt i den første finale, og jeg fik vendt op og ned på det hele dagen efter. Vi endte jo med at vinde anden finale, men desværre trak vi det korteste strå i semifinalen, hvilket selvfølgelig var skuffende. At komme derfra med en medalje var til glæde for landstrænerteamet. Leon, Mads og jeg var også meget tilfredse med vores indsats set over de to dage. Kan vi alle sammen ramme topniveau i år og vinde SON-guld foran et forhåbentlig fyldt stadion i Esbjerg – det ville være et drømmescenarie. ”

Slangerup Speedway kom planmæssigt fra start, da de i første runde vandt 43-35 over Team Fjelsted på hjemmebane. Du kan se alle matcher live på speedwayligaenplay.dk – eller købe billetter til alle matcher på billetlugen.dk.