Udmelding vedrørende sportslige konsekvenser af Nordjysk Elite Speedways udmeldelse af SpeedwayLigaen

Udmelding vedrørende sportslige konsekvenser af Nordjysk Elite Speedways udmeldelse af SpeedwayLigaen

 

Som konsekvens af gårsdagens udmelding om at NES trækker sig fra SpeedwayLigaen, vil alle deres kørte matcher blive annulleret. Det betyder i praksis at alle matcher de har været involveret i nulstilles. Derfor fratrækkes alle match- og bonuspoint som modstanderholdet til NES måtte have indtjent. Beslutningen er truffet med hjemmel i SpeedwayLigaens reglement D 8.2:

 

  • Trækker et hold sig fra turneringen efter at have kørt mindst en match: Den/de matcher holdet har deltaget i, betragtes som ikke kørt, og annulleres. Holdet pålægges en bøde på 15.000 d.kr. som tilfalder DMU.

 

Ydermere vil Nordjysk Elite Speedway ikke have mulighed for at stille op i SpeedwayLigaen i 2023-sæsonen. Denne beslutning er truffet med hjemmel i samme reglement D 2.2:

 

  • Hvis et Liga-hold trækker sig uden at være nedrykket, placeres det i DT Serien.

 

Stillingen i ligaen er nu opdateret (stilling), og dette betyder blandt andet at Holsted Tigers nu fører ligaen. Du kan læse det samlede reglement her: Speedway reglement 2022

Resten af sæsonen gennemføres som planlagt, dog uden NES’ deltagelse – billetsalget til alle de matcher de skulle have kørt er ligeledes indstillet.